Sjöö Sandström setter svensk urmakerkunst på verdenskartet

I en bransje dominert av Sveits, så grunnleggerne av Sjöö Sandström en mulighet til å sette Sverige på verdenskartet for produksjon av klokker. I 1993 lanserte Sjöö Sandström sin første klokke, og allerede to år senere vant de prisen for beste svenske design.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti- Faktum er at Sverige har en fantastisk arv innen urmakeri svært langt tilbake i tid, da vi på 1800-tallet faktisk var de beste i verden på å produsere marine kronometre. Vi ønsket å dra nytte av denne arven og utfordre og utvikle for fremtidige generasjoner, sier Felix Formark, Managing Partner.

Sjöö Sandström ble grunnlagt i 1986 av Christer Sjöö og Mikael Sandström. Sjöö Sandströms første klokke Automatic S1 var verdens første klokke som ble laget i Sverige, og gjennom den klarte de å ta tilbake håndverket og nok en gang vise verden hva Sverige kan oppnå. Automatic S1 fikk fantastisk respons over hele verden.I dag står Sjöö Sandström overfor nye endringer hvor utfordringen ligger i å styre gründernes visjon, og gjøre ting bedre uten å endre for mye. Dette er en kontinuerlig utfordring.

- Vi har valgt å investere i det skandinaviske markedet som står for åtti prosent av salget akkurat nå og her ligger vårt grunnlag. Samtidig blir vi sterkere og sterkere internasjonalt. Vi blir sammenlignet med klokkemerker som Rolex, Omega, Breitling og TAG Heuer, sier Kristofer Johansson, Managing Partner.

Det viktigste for Sjöö Sandström er ikke å ha det travelt med å vokse. Kvalitet og ekte håndverk er i fokus. Vi overlater ingenting til tilfeldighetene og ønsker å gjøre en forbilledlig jobb i hvert marked.

I dag er Sjöö Sandström til stede i åtte markeder i tillegg til Sverige; Hong Kong, Dubai, St. Barth, USA, Norge, Finland og Australia.


Kristofer Johansson og Felix Formark


Sjöö Sandströms sæpreg ligger i det faktum at klokkene bygges for hånd i verkstedet basert på den designen som kjøperen velger. Alle designere og urmakere sitter sammen i Sjöö Sandströms lokaler i Stockholm og produserer hver klokke ned til minste detalj, og derfra ledes all markedsføring og ny produksjon.

–Det hadde vært enklere å produsere i Sveits, men for oss er det viktig å beholde håndverket i Sverige. Det er en posisjon vi har valgt og som skiller oss ut fra mange andre kolleger i bransjen.

–Vi må ikke glemme hvor vi kommer fra under reisen. Vi ønsker ikke nødvendigvis å bli en ny Rolex eller Omega, men vi ønsker å øke anerkjennelsen av Sjöö Sandström utenfor Sveriges grenser.Sjöö Sandström håndterer all distribusjon på egen hånd og har direkte kontakt med hver forhandler for å sikre kvaliteten. Ingen mellomledd og ingen agenter. –Dette betyr at vi kan sikre at merkevaren oppleves på samme måte uansett hvor i verden du kommer, avslutter Felix Formark, Managing Partner.Publisert 07.10.2019

Instagram

Basic.no