TAG Heuer presenterer de første Aston Martin Special Edition kronografene

Det sveitsiske klokkemerket valgte International Geneva Motor Show for å lansere de to spesialklokkene som hedrer Aston Martin og Aston Martin Racing.


Tekst bearbeidet av Gunnhild Bjørnsti - Foto Tag HeuerDisse to nye kronografene presenterer selve DNA’et fra det britiske bilmerket. Utformingen av den prestisjetunge TAG Heuer Carrera Heuer 01 er inspirert av geometriske former som er spesifikke for Aston Martins sportsbiler. Den tekniske, sportslige TAG Heuer Formel 1 adopterer Aston Martin Racing's limegrønne-farge.

Under International Geneva Motor Show var Jean-Claude Biver, administrerende direktør for TAG Heuer og president for LVMH Group Watches Division samt Andy Palmer, konsernsjef for Aston Martin, spesielt stolte av å kunngjøre at TAG Heuer er valgt som Offisiell Partner, Offisiell Klokkepartner og Offisiell «Connected Watch» Partner av Aston Martin og Aston Martin Racing.For å markere det nye partnerskapet, presenterte TAG Heuer to flotte, spesialutgaver som hedret det britiske luksusmerket. Det sveitsiske klokkemerket har omfattende ekspertise, og gjennom et sterkt samarbeid med Aston Martins designteam har de utviklet design med direkte inspirasjon fra farger, former, mønstre og materialer som er karakteristiske for Aston Martins sportsbiler. Hver detalj gir en kreativ touch og minner om den overordnede bil-spiriten i samarbeidet.

Den første modellen er den prestisjefylte TAG Heuer Carrera Caliber Heuer 01 kronografen, som er inspirert fra Aston Martins luksusunivers. Det berømte manufacture urverket er synlig gjennom skiven, som er i skjelett med et sekskantet mønster som minner om detaljene på den nye Vantage, til en eksklusiv Aston Martin urskive. Uret har robust 45 mm stålkasse i et design som ble spesielt utviklet for denne utgaven, med linjer på siden for å fremkalle tanker om fart, racerbaner og stempel. Andre  eksklusive funksjoner har inspirasjon fra linjene i Aston Martins emblematiske karosseri. Med en svart keramisk tachymeter bezel er dette uret den perfekte refleksjonen av ekspertise og teknisk kunnskap som følge av partnerskapet mellom de to merkene.


TAG Heuer Carrera Caliber Heuer 01

TAG Heuer Formula 1-kronograf


Den andre modellen er en TAG Heuer Formula 1-kronograf inspirert av Aston Martin Racing. TAG Heuer Formel 1 er TAG Heuer's ultimate motorsportsmodell, synonymt med ytelse og fart. Den er i stål med diameter på 43 mm, og er en kvarts kronograf med bezel i stål med spesiell dekor, og en aluminiumring med tachymeter.

Viserne og Aston Martins berømte logo med vinger hedrer Aston Martin Racing sin spesifikke nyanse av limegrønt, og skiller seg ut mot urets sorte urskive i en fin kontrast. Urverket er nøyaktig til en tiendedel av et sekund - en uunnværlig funksjon i en for motorsport, og vises ved 6-tallet og 9-tallet mens sekundene vises ved kl 3.

Modellen leveres med en fantastisk svart skinnrem. Dette utelukkende for Aston Martin, da dette er første gang TAG Heuer bruker en skinnrem i TAG Heuer Formula 1-serien. Med stikninger i limegrønt, får uret karakter og sporty stil.


Tekniske detaljer – TAG Heuer Carrera Heuer 01 Aston Martin

Referanse CAR2A1AB.FT6163 
Urverk Calibre Heuer 01 Automatic
Kasse 45 diameter i stål,  Keramisk sort børstet tachymeter bezel med Aston Martin gravering, Buet safirkrystallglass med dobbel anti-reflekterende behandling
Urskive Sort opalin dial med spesialmønster
Lenke Matt sort gummi/skinnrem med spesialmønster
Vanntett ned til 100M
Viser Rhodium med rød lakk

TAG Heuer logo i polert Rhodium


Tekniske detaljer – TAG Heuer Formula 1 Aston Martin

 

Referanse CAZ101P.FC8245    
Urverk Qartz
Kasse 43 mm i stål, aluminium og sort matt tachymeter bezel med Aston Martin Racing, flatt safirkrystall
Urskive sort opalin, sort gullbelagt, polert time- og minuttvisere med grå superluminova®
Lenke Matt sort skinnrem med limegrønne stikninger og spesialmønster
Vanntett 200M
Viser Lakkert i limegrønn

Grå TAG Heuer logoPublisert 23.11.2018

Instagram

Basic.no