Tissot Heritage 1973 -med arv fra bilsport.

Nå feirer merket sine historiske bånd til bilrace med en kronograf i 70-tallsstil. Tissot Heritage 1973 viser seg stolt frem som del av Tissots historiske kolleksjon. Modellen symboliserer partnerskapet som forener Tissot og Kessel Classics racing team.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Klokkemerket Tissot har gått i arkivet og skapt en modell med limited edition på1973 eksemplarer.


Denne kronografen på 43 mm møter dagens forventninger, med en sølvgrå urskive med matte svarte detaljer, og lanseres i en limited edition på 1973 eksemplarer. For å drive denne klokke-raceren har Tissot montert inn et pålitelig, kraftig og grundig testet urverk, nemlig det selvopptrekkende ETA Valjoux 7753.

En fruktbar epoke

Tissot 1973 er ??en velformet kronograf, i oval fasong med kuplede linjer i sine tre dimensjoner, akkurat slik som klokkene i motorsporten så ut på 1970-tallet. Viserne for sekunder og kronografen er oransje. Time- og minuttviserne er rektangulære med hvit dekor.

Den sølvbelagte urskiven er forsynt med svarte sirkler og svart tachymeter i ytterkant, som gir en Panda-stil effekt. Remmen i sort kalveskinn er en reproduksjon av Tissots innovasjon og patent på 1960-tallet, preget av sine store perforeringer. De symboliserer datidens ratt.


Urverket bekrefter historien

For å skape Tissot Heritage 1973 hentet Tissot inspirasjon fra en modell lagret i arkivet. Tissot Navigator dateres tilbake til 1973, og var en viktig klokke med  partnerskapene som knyttet Tissot til motorsporten. Fra 1973 jobbet Tissot med Alpine som dominerte på rallybanen. I 1974 gikk merket sammen med Porsche for Le Mans 24-timers Gran Turismo racet. I 1977 ga Tissot til og med et navn til en F1-racerbil. Et sterk bånd ble knyttet spesielt mellom klokkemerket og den sveitsiske føreren, Loris Kessel, som konkurrerte i Formel 1 i 1976 for Tissot.

Racerbilfører Loris Kessel

 

 


Som mange racerbilførere var Loris Kessel fanatisk opptatt av motorer. Han hadde grunnlagt bilforretninger i Tessin-området sammen med en racing divisjon og en annen divisjon dedikert til klassisk racing. Dette nettverket ble overtatt av hans sønn, Ronnie Kessel. I 2018 gjenopplivet Tissot sitt partnerskap med Kessel-familien ved å bli den offisielle partneren til Kessel Classics, som eier Tissot Formula 1. Denne sorte og hvite bilen har utmerket seg i konkurranser som Monaco Historic Grand Prix, som den vant i 2016.


Avansert design

De tre dimensjonene til stålkassen på Hertige 1973 er buet. Glasset er buet og følger de samme linjene på bakkassen. Det medvirker til kassen på 43 mm passer komfortabelt på håndleddet og glir lett under en skjorte-erm. Etterbehandlingen av kassen er sofistikert og sjelden på en klokke av denne typen. Bezelet har satin overflate.

Autentisk forankring

Det sees en direkte forbindelse mellom 1973 og 2019. Tissot gjenoppliver sin designarv ved å utgi en sine fineste kronografer. Ved å gjenopprette et forhold som knytter Tissot til Kessel-familien, minner Tissot sin arv til motorsporten.

Veil pris kr 19 900.-


Publisert 06.05.2019

Instagram

Basic.no