To nye utgaver i Bell & Ross «Diver»-kolleksjonen!

Franske Bell & Ross har alltid satset knallhardt på klokker som virkelig skal tåle de råeste utfordringer tenkelig. Nå utvider de sin Diver-kolleksjon med to helt nye utgaver, herunder en limitert utgave som henter sin materielle inspirasjon fra historiske dykkerhjelmer.


Skrevet av: Jørgen Erdahl - Horae.noBell & Ross ble, til tross for sitt engelsklignende navn, stiftet av franskmennene Bruno Belamich & Carlos Rosillo i 1992, og selskapet gjorde seg raskt bemerket med sine firkantede klokker med en helt tydelig inspirasjon fra luftfarten og klassiske flyinstrumenter. Helt siden oppstarten har selskapet hatt et tydelig fokus på å lage svært robuste armbåndsur, og Bell & Ross har blant annet levert klokker til spesialavdelinger innen det franske forsvaret. Selskapet har også noen solide meritter å vise til når det kommer til dykkerklokker, med Hydromax-modellen som tok verdensrekorden med en dybderating på 11.100 meter som den nok absolutt mest kjente.


BR03-92 Diver Blue - kr 31.400,-.

BR03-92 Diver Bronze - kr 36.100,-.


Selskapets første firkantede dykkerklokke, BR03-92 Diver, ble lansert i 2017 og nå utvides denne kolleksjonen med to nye tilskudd. Første nyutgivelse (BR03-92 Diver Blue) bygger på samme lest som originalutgaven fra i fjor, men kommer nå med blå skive og bezel, som ifølge selskapet selv henter sin fargeinspirasjon fra nettopp havet.

Andre nye tilskudd til familien (BR03-92 Diver Bronze) er en limitert utgave med urkasse og bezel i bronse. Denne kommer i 999 eksemplarer og materialbruken er et tydelig nikk til de klassiske dykkerhjelmene, som også fremheves med graveringen på klokkens bakside. Bronsen gir også klokken et helt annet visuelt utseende enn sine søsken, og materialets beskaffenhet vil også gjøre at vil kunne utvikles en egen patina over tid. Klokken leveres med både en brun skinnrem med et nærmest antikt krakelert utseende, samt en sort gummirem spesielt egnet for bruk i vann.


Vanntett

Roterende bezel

Lumen

Støtsikker


Begge nykommerne bygger videre på originale BR03-92 Diver, og kassestørrelsen på 42 millimeter, antirefleksbehandlet safirglass og en motstandsdyktighet mot vann ned til 300 meter som sentrale elementer. Klokken drives av et mekanisk selvtrekkende urverk med 38 timers gangreserve og av funksjoner byr klokken på en diskré datovisning plassert mellom klokken fire og fem, i tillegg til selve tidsvisningen. Dykkerelementer som en dreibar bezelring med minuttmarkeringer og en solid kronelås er selvsagt tilstede, sammen med utstrakt bruk av Super-LumiNova for best mulig lesbarhet i mørke omgivelser. Klokkene har høy motstandsdyktighet mot både magnetisme og støt, og er (selvsagt) sertifisert som dykkerklokker etter ISO 6425.Norsk pris på nykommerne er henholdsvis 31.400,- for BR03-92 Diver Blue, mens den limiterte bronseutgaven havner noe over med en veiledende utsalgspris på 36.100,-. Ta gjerne kontakt med Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger for mer informasjon.


Publisert 05.11.2018


Publisert 05.11.2018

Instagram

Basic.no