Tre modeller fra Breitling som hyller «Curtiss P-40 Warhawk»

Breitling har alltid hatt et nært bånd til luftfart i både sivil og militær form. Nå lanserer selskapet tre nye utgaver som henter sin inspirasjon fra det amerikanske, smått legendariske, jagerflyet Curtiss P-40 Warhawk.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noFjoråret ga oss en helt ny klokkeserie fra Breitling, i form av «Navitimer 8». Kolleksjonen i seg selv skapte en del begeistring, men bruken av Navitimer-navnet har tydelig skapt misforståelser, for årets nykommere har nå fått «Aviator 8» som nytt familienavn.

Curtiss P-40 Warhawk var et lett gjenkjennelig jagerfly, brukt fra 1938, med sin mørke grønne farge og påmalte haikjeve på fronten. Disse fargene hentes inn i nylanseringene, som alle benytter grønnfargen som hovedfarge, ispedd røde og hvite detaljer fra haikjeven for å skape kontrast. Den grønne fargen fortsetter videre på tøyremmen som leveres på samtlige utgaver.Tre utgaver
Serien består av tre klokker og inkluderer to forskjellige kronografutgaver i 43 millimeter store kasser (én med Breitlings eget B01-urverk og en billigere utgave som er bygget rundt ETA7750), samt en enklere utgave med vanlig tidsvisning og dato i en litt mindre 41-millimeters urkasse. For kronografutgavene videreføres prinsippet med forskjellige farger på hovedskiven og underskivene for klokker med B01-urverket, mens øvrige utgaver har et ensfarget utseende.Prismessig ser det ut til at disse vil havne på ca. 35.000 for den enkleste utgaven, mens kronografutgavene vil havne på rundt 50.000 og 70.000 norske kroner.


Publisert 14.03.2019

Instagram

Basic.no