Vacheron Constantin Patrimony i majestetisk blå!

Få produsenter kan klassisk eleganse like godt som Vacheron Constantin, og deres Patrimony-kolleksjon er kanskje blant de mest stilrene klokkefamiliene på markedet. Nå kommer tre varianter for første gang med en majestetisk blåfarge på skiven.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noDet enkle og elegante designet på Vacheron Constantin Patrimony er en stilstudie i tidløshet. Enkelte vil kanskje gå så langt å hevde det nesten for puristisk og dermed kjedelig, men at selskapet er svært flinke til å blande smelte sammen form og funksjon er ingen overdrivelse. For første gang kommer nå tre av klokkene med mørke blå skiver, som sammen med urkassene i roségull gjør klokkene både majestetiske og vakre.


Patrimony manual winding


 

Patrimony self winding


 

Patrimony Retrograde day-date


 

Tre forskjellige utgaver!
Den enkleste utgaven er en klokke helt uten komplikasjoner utover tidsvisning, og med en urkasse med en høyde på svært beskjedne 6.8 millimeter er det ingen fare for at den ikke vil skli lett under skjortekanten. Her har man virkelig gått for minimalisme ved å utelate alt som ikke behøves, herunder sekundviseren, men med appliserte markører og flotte detaljer på glass og kasse, er det likevel en klokke som byr på dybde og liv. På innsiden sitter et mekanisk verk som trekkes manuelt.

Ønsker man en utgave med automatisk urverk finner man dette i «storebroren» som også gir deg den praktiske datovisningen nederst klokken seks. Siste utgave er Retrograde Day-Date som blander det simplistiske med det avanserte på en måte man sjelden ser. Her finner du ganske spesielle visninger av dato og dag, i form av egne visere som er plassert under hovedviserne. En halvsirkel med dato strekker seg fra klokken ni til klokken tre, mens dagene har fått plass i underkant av senter, formet som en halvsirkel mellom åtte og fire.Internasjonale priser er oppgitt til 19.100 €, 27.000 € og 44.700 € og bør gi en god pekepinn på norsk veiledende pris når de blir tilgjengelig.


Publisert 14.01.2019

Instagram

Basic.no