Valhalla of Norway -armbåndsur med vikingenavn!

Det norske micro-brandet Valhalla of Norway ble startet i Fredrikstad i 2013 av Roy Klokk som designer klokkene selv.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Model Orm


 

Hvorfor navnet Valhalla?

–Jeg fikk ideen til konseptet da jeg drev Hotell Valhalla i Fredrikstad. Jeg var på jakt etter et godt norsk navn de fleste har kjennskap til, og forbinder med Norge. Med firma-adresse i Valhallsgate falt brikkene på plass.

Har du alltid drevet med klokker?

–Jeg har hatt klokker som interesse fra år 2000, og startet nettbutikk i 2001. Den driver jeg fortsatt og heter Klokks.no Der selger jeg også tilbehør som bokser, remmer og andre klokkemerker.

Er folk interessert i klokker nå?

–Ja, det vil jeg si. Da jeg startet opp sa mange at de så tiden på mobilen, men nå blir stadig flere interesserte i å ha egen klokke igjen.Hvor mange modeller finnes?

­–Med den siste som jeg tegnet – Deep Fjord dykkeklokke – blir det fem klokkemodeller. Totalt fra 2013 har jeg hatt 10-11 modeller.

Hvor produseres klokkene?

–De lages i Kina, landet hvor mye produseres av kasser, selv til dyre merker. Jeg samarbeider med en forholdsvis liten fabrikk, siste gang var jeg der nede i 3 uker og tegnet 2-3 nye modeller. De skal lanseres i tiden fremover. Jeg må alltid ligge litt foran sesongene.

Hvem passer Valhalla klokkene for?

–Menn i alle aldre.


Model Deep Fjord

Model Deep Fjord sort


Hvilke klokkemodeller gjelder for denne sesongen?

–Deep Fjord til kr 4.590 og modell Orm til kr 3.990

Hvilken er din favoritt?

-Modell Orm!

Hvor kan man kjøpe klokkene?

–På nettbutikken hos valhallaofnorway.no og utvalgte forhandlere. Jeg kan også møte interesserte kunder og vise frem klokkene.

Liker du å jobbe med klokker?

–Det er så moro å bygge opp noe fra bunnen, og være sin egen herre. Med hotelldriften jobbet jeg 24/7. Nå har jeg også utenlandske kunder, jeg selger faktisk mer til utlandet enn i Norge. Mange liker navnet og symbolikken med vikingene. Jeg har solgt klokkene mine til Australia, New Zealand, Korea, Midtøsten, USA (der selger jeg støtt og stadig), Frankrike, Belgia, Italia – ja hele verden egentlig. 

Hva særpreger Valhalla of Norway

–Små volum, noen modeller er limited edition. Så har vi normale priser, som gjør at klokkene er tilgjengelig for flest, avslutter Roy Klokk.Publisert 29.11.2018

Instagram

Basic.no