Victorinox, over 130 år med sveitsisk tradisjon og erfaring.

Karl Elsener startet sitt selskap i 1884 og allerede i 1897 kom den første lommekniven på markedet. Siden den gang har det vært produsert millioner av denne berømte kniven. Nylig ble den nummer 2 i en kåring som tok for seg produkter som har forandret vår verden, kun slått av Apple sin iphone. I dag er den utstilt på MoMA (Museum of Modern Art i New York) samt utgjør en del av standard utrustningen til alle NASA astronautene. Victorinox er fremdeles eid av familien Elsener og i dag er det femte generasjon som styrer konsernet og som tenker langsiktig i 10-20 års perspektiv.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiKlokker for vår tid

Produksjonen av klokker startet i 1989 og kom som en naturlig utvidelse av produkt porteføljen. I dag lager Victorinox kniver, klokker og reisevesker. Klokkefabrikken ligger i den lille byen Delemont, rett utenfor Biel/Bienne. For tre år siden ble fabrikken kraftig oppgradert og i dag er den topp moderne og et solid kompetansesenter for klokker. Victorinox klokker produseres fremdeles etter vår grunnleggers prinsipper; ikonisk design, innovasjon, funksjonalitet og ikke minst høy kvalitet. Signaturen er logo med rødt kors og rød sekundviser formet som en kniv.

Til 25 års jubileet satt Victorinox et høyt mål. Ønske var å lage verdens mest solide klokke.

Karl Elsener


INOX uret
Det tok 6 år med utvikling og utallige tester for å få frem den ikoniske INOX klokken. INOX er laget for å tåle det aller meste og har blitt testet i 130 ekstreme tester, deriblant ett slipp fra 10 meters høyde, vekten av en 55 tonn lastebil og ikke minst at den ble frosset ned i 14 dager for deretter bli varmet opp med blåselampe. I dag får du denne signaturklokken i mange ulike materialer, som stål, titan og karbon. Den leveres som quartz for den ekstreme og i automatikk for den mer sofistikerte brukeren.

Kvalitet er en av grunnpilarene hos Victorinox. Alle produkter lages med dette for øye, og klokkene er ikke noe unntak. Victorinox har alltid hatt en generøs garantiordning, men nytt fra 2019 er at denne ordningen utvides til 5 år.


Ambassadører i Norge

Victorinox har tre kjente og kjære ambassadører, to menn og en kvinne. På damesiden er det Norges beste fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen og Dag Otto Lauritzen, den blide syklisten fra Grimstad. Ole Edvard Antonsen er også mannlige ambassadør for Victorinox klokkene.

«Tiril er den perfekte ambassadøren for merket, hun er ung, sprudlende og full av pågangsmot. Dag Otto liker å få folk ut av komfortsonen, og mestringsfølelse gjennom fysisk aktivitet, verdier som Victorinox verdsetter høyt.»

Dag Otto Lauritzen

Tiril Sjåstad Christensen

Ole Edvard Antonsen


Publisert 29.06.2020

Instagram

Basic.no