Yacht Timer Regatta Countdown fra Frederique Constant

Sport og klokker har en lang og stolt historie, så også i seilsporten. Den nye Yacht Timer Regatta Countdown fra Frederique Constant er spesielt utviklet for de som brenner for å prestere med vind i seilene.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noDette er ikke den første klokken spesielt utviklet for å kunne telle ned til startskuddet i en regatta, verken fra Frederique Constant selv eller i klokkeverdenen for øvrig, men forrige variant fra selskapet var av det batteridrevne slaget. Denne nylanseringen kommer med et selvtrekkende mekanisk urverk hvor man har utviklet en egen modul for å hjelpe med nedtellingen av de siste 10 minuttene til start. En helt kritisk fase hvor posisjonering er essensielt for å få en god start!Fem sirkler
Klokken er ultraklassiske og elegante, ja nærmest simplistisk i sin generelle utførelse, men med fem sirkler sentralt plassert på urskiven som vitner om at denne er noe annet enn mange andre klokker. Når man starter nedtellingen vil de fem sirklene skifte farge en etter en (hver sirkel representerer ett minutt og fargen bytter mellom hvit og blå), før man for de neste fem minuttene vil se den oransje fargen gradvis overta. Når alle sirklene er oransje og den matchende oransje sekundviseren treffer tolv er regattaen i gang.Yacht Timer Regatta Countdown kommer i fire forskjellige varianter, alle med en diameter på 42 millimeter, hvor både stål og en forgylt variant i roségull er blant alternativene. I tillegg til en vanlig skinnrem/lenke vil klokkene også leveres med en gummirem, som passer godt når klokken skal prøves under krevende forhold til havs. Klokken er vanntett til 100 meter og norsk pris ser ut til å starte på ca. 35.000 for utgaven i stål, mens den forgylte utgaven havner noe over.


Publisert 16.10.2019

Instagram

Basic.no