Zeitwerk feirer 10 års jubileum -med unik datodesign

Zeitwerk Date fra A. Lange & Söhne har detaljer for klokkeentusiaster.  I år lanseres Zeitwerk Date, en klokkemodell og -serie som representerer et minnesmerke i historien til A. Lange & Söhne. 


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Et lite fargesegment på en ring undenfor går alltid fremover ved midnatt. Den aktuelle datoen er fremhevet i rødt som gjør den lett å sees. Datodisplayet kan tilpasses med knappen ved 8-tallet.  


Ti år etter hovedlanseringen i 2009 kommer nå Zeitwerk Date, den første utgaven med digital datofunksjon. Det å skape  dato og vindu med hoppende tall, var en utfordring rent estetisk. Resultatet er en spennende klokkedesign med mikromekanisk perfeksjon og datoangivelse med høy nøyaktighet.

A. Lange & Söhne sitt bidrag til digitalisering

Zeitwerk Date er A. Lange & Söhne’s første mekaniske digitale klokke med dato funksjon. På grunn av plassen som opptas av store tall og den prominente urskiven, var det ikke mulig å bare integrere en konvensjonell dato eller et overdimensjonert datovindu. Derfor valgte utviklerne en spesiell løsning for denne ekstraordinære modellen. En perifer datodisplay i glass med tall fra 1 til 31 omkranser urskiven.

Et lite fargesegment på en ring undenfor går alltid fremover ved midnatt. Den aktuelle datoen er fremhevet i rødt som gjør den lett å sees. Datodisplayet kan tilpasses med knappen ved 8-tallet.  Detaljer og nyanser

Det spesielle konseptet med digital klokke har vunnet mange priser og ble implementert med mikromekanisk perfeksjon av A. Lange & Söhne da Zeitwerk ble introdusert i 2009. Ti år senere avslører Zeitwerk Date sin samhørighet til Zeitwerk familien. Med sitt slående utseende og det nøyaktige hoppende digitale displayet. Den unike mekanismen som indikerer timer og minutter med hoppende tall, skyver tallene frem kun i løpet av brøkdelen av et sekund. Denne funksjonen er utført av et nytt urverk.

Digitalisering L043.8

Uret har en ekstra knapp ved 4-tallet. Det benyttes til å styre timeviseren. Fordi tidsinnstillingen er nøyaktig på 24 timer, ville det ta for lang tid å tilpasse tiden via kronen  – minutt for minutt. Integreringen av timeknappen hadde en betydelig designutfordring. For å sikre korrigeringen uavhengig av de skiftende bevegelses-syklusene, åpner en kobling timeringen fra den hoppende tallmekanismen hver gang det trykkes på knappen. Vekslingsimpulsen genererer når knappen slippes


ZEITWEK DATE har eksepsjonelle detaljer som digital-tidsvisning med separate vinduer for timer og minutter. Uret er montert manuelt.

Det nye manuelt opptrekkbare calibre L043.8 står ut med sin tydelige, organiserte arkitektur som T-formet remontoir-bro.

ZEITWERK DATE fra 2019 med kasse hvitt massivt sølv, 44,2 mm, 12,3 mm tykk, safirglass, visere i rhodiert gull og skive av sølv med grå overfalte. Referanse: 148.038. Pris 89.000 euroPublisert 24.06.2019

Instagram

Basic.no