Resmelting av brukt gull

Har du gamle smykker og arvestykker som ligger ubrukt i skuffen? Smelt dem om til ny design!


Av: Gunnhild Bjørnsti


resmelting av gull

 

Rådet kommer fra gullsmed Remy Bugge hos Bugge & Authen Juvelérverksted på Grünerløkka. Han har flere interessenter blant kundene som ønsker å gjenskape sine gamle smykker.

– Her har vi et spesialoppdrag med en tofarget ring satt sammen av tre deler som henger sammen. Kunden hadde med flere gjenstander som ble smeltet om. Det ser kanskje mye ut på bildet, men støpeprosessen behøver mer gull enn vekten på de ferdige smykkene, forklarer Remy. 

Remys kunde var veldig bevisst på hva hun ville og var med i hele designprosessen. Hun møtte opp hos Remy med sine ubrukte smykker, og sammen skapte de nye design-ideer.

– Vi lagde først en tegning, og etter at hun godtok skissen satte vi i gang med omsmelt, støpe ut deler, pusse, polere og gravere. 

Om kundene ikke vet hvilken stil de ønsker seg, veileder Remy dem i den riktige retningen.

– Vi kan se på bilder av andre smykker og gjerne malerier for å få fatt på hvilken stil de liker og hvilken følelse de søker. Liker de modernistisk eller andre kunstarter? Jeg tegner skisser som vi sammen vurderer til kundene er fornøyd, poengterer Remy. 

Vanligvis tar en slik kreativ prosess fra 3 uker til én måned. 

– Vi kan også bygge om en ring eller et annet arvesmykke, men det kan være hensiktsmessig å smelte om for å fornye det man har. Gammelt gull som ligger bortgjemt har en forsikringsmessig verdi, men kan ha liten verdi på bruktmarkedet. Når smykket moderniseres og får ny design, blir det faktisk verdt mye mer – og det gir deg fornyet glede, avslutter Remy Bugge.

 


 resmelting av brukt gull

1 / Kundens forslag    
2 / 3D-skisse


 

resmelting av brukt gull

3D printede deler


 

resmelting av brukt gull

Venstre: De ulike delene er loddet sammen    
Høyre: Polering


resmelting av brukt gullFlotte ringer - ferdig resultat!


  

Instagram

Basic.no